Bodybuilding supplementen

Een bodybuilder is uiteraard iemand die zich zeer intensief met zijn sport bezighoudt. Aangezien voeding een zeer belangrijke factor speelt is het voor een bodybuilder daarom ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de juiste voeding binnenkrijgt. Het meeste wordt doorgaans uit normale voeding gehaald, maar wanneer je bijvoorbeeld net klaar bent met trainen en je weinig tijd hebt een maaltijd te bereiden, kan het drinken van een eiwit shake een stuk praktischer zijn dan wanneer je thuis nog een stuk kip moet gaan braden.

Populaire bodybuilding supplementen

Eiwit shakes behoren nog altijd tot de meest populaire supplementen onder bodybuilders. Dit is logisch, aangezien eiwitten gelden tot de belangrijkste bouwstof voor onze spieren. Whey Perfection en Whey Isolaat van Body & Fitshop zijn voorbeelden van eiwit supplementen die in Nederland erg vaak over de toonbank gaan. Ben jij geïnteresseerd in een van deze producten? Dan kun je ze bestellen door onderaan deze pagina op de banner te klikken. Andere veel gebruikte supplementen onder bodybuilders zijn weight gainers, creatine, omega-3, pre workouts, vitamines en BCAA's (aminozuren).

Bodybuilding supplementen en trainingsmethoden

Het gebruik van supplementen is afhankelijk van de trainingsmethode die een bodybuilder toepast. De ene bodybuilder is volop bezig met zichzelf zwaarder te maken (bulken) met als doel meer spiermassa te genereren, terwijl de andere bodybuilder bijna een wedstrijd heeft en daarom er zo droog mogelijk uit wilt zien (cutten). In de praktijk houdt dit in dat een bodybuilder die aan wilt komen meer koolhydraten tot zich neemt dan een bodybuilder die juist af probeert te vallen. Voor een bodybuilder die af aan het vallen is is het vooral belangrijk dat deze zijn eiwitinname hoog houdt. Op deze manier wordt spierafbraak zo veel mogelijk tegengegaan. Uiteraard is dit ook belangrijk voor een bodybuilder die aan het bulken is, maar aangezien deze op een dag vaak toch al genoeg aan eiwit binnenkrijgt, is het voor deze bodybuilder niet altijd meer nodig hier ook nog eens extra eiwitsupplementen voor aan te schaffen.

AED bij bodybuildin​g evenementen Lees meer...
Anabole steroiden Lees meer...
Blessures preventie en herstel Lees meer...