Mannelijke bodybuilders

In zekere zin kun je op basis van statistieken bepalen wie de beste bodybuilder aller tijden is. Als je hierbij uitgaat van het aantal gewonnen Mr. Olympia titels zou dit betekenen dat Ronnie Coleman en Lee Haney op basis hiervan de beste bodybuilders aller tijden zijn. Echter, bodybuilding is een jury sport en ondanks dat deze jury bodybuilders beoordeelt op basis van bepaalde criteria zullen meningen onderling toch enigszins van elkaar verschillen. Andere bekende en succesvolle mannelijke bodybuilders zijn Dorian Yates, Jay Cutler, Phil Heath, Arnold Schwarzenegger en Frank Zane.

Nederlandse mannelijke bodybuilders

Ten opzichte van een land als de Verenigde Staten loopt Nederland behoorlijk achter als het om bodybuilding gaat; Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman en Jay Cutler zijn over de hele wereld bekend. Toch hoeven wij ons als Nederlanders niet te schamen voor onze landgenoten. Hieronder een kort overzicht van de beste Nederlandse bodybuilder van het moment en van de beste Nederlandse bodybuilder aller tijden.

Roelly Winklaar

De meest succesvolle en meest bekende Nederlandse bodybuilder van het moment is Roelly Winklaar, ook wel 'the beast' genoemd. Winklaar staat vooral bekend om zijn enorme armen en heeft al de nodige prijzen in de wacht gesleept. Zo won hij de Arnold Classic amateurs, de New York Pro Championships en de IFBB Nordic Pro Championships.

Berry de Mey

Berry de Mey is de enige Nederlandse bodybuilder die ooit in de top drie wist te eindigen van Mr. Olympia. Behalve deze knappe prestatie werd de Mey ook nog eerste tijdens de World Games en werd hij wereldkampioen van de amateurs.

Anabole steroiden Lees meer...
Bloedsomloop tijdens het sporten? Lees meer...
Blessures preventie en herstel Lees meer...