Vrouwelijke bodybuilders

Iemand die denkt dat bodybuilding alleen bestemd is voor mannen heeft het mis. Er zijn namelijk ook vrouwelijke bodybuilders die internationaal het nodige gepresteerd hebben. Ook voor hun zijn er wereldwijd en nationaal verschillende bodybuild wedstrijden die georganiseerd worden door de overkoepelende organisaties. Hieronder komen de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders uit ons land in een kort overzicht voorbij.

Bekende Nederlandse bodybuildsters

Juliette Bergmann

's Nederlands meest succesvolle en meest bekende bodybuildster is Juliette Bergmann. Ondanks verschillende tegenslagen wist ze in 2001 Ms. Olympia te winnen. Ook eindigde ze driemaal als eerste in de lichtgewicht klasse. Behalve haar Ms. Olympia successen eindigde Bergmann ook nog eerste op toernooien als de World Pro Championships, World Amateur Championships en de European Amateur Championships. Na haar actieve carrière bleef Bergmann actief binnen de bodybuilding sport als internationaal jurylid van de IFBB en als penningmeester en secretaris van de NBBF. Dat ze het nodige heeft betekend voor de vrouwelijke bodybuilding sport blijkt ook wel uit het feit dat ze een toernooi naar zich vernoemd heeft gekregen: de Grand Prix Juliette Bergmann.

Ellen van Maris

Een andere succesvolle Nederlandse bodybuildster is Ellen van Maris. Bij de amateurs werd ze zowel Europees als wereldkampioen. Daarnaast deed ze tussen 1984 en 1989 zes jaar lang onafgebroken achter elkaar mee aan Ms. Olympia. Hierbij eindigde ze nooit lager dan negende en werd ze één keer tweede en één keer derde. In 2004 werd ze opgenomen in de IFBB Hall of Fame.

Erica Mes

In 1980 en 1983 werd Erica Mes wereldkampioene onder de amateurs. In 1984 stapte ze over naar het professionele bodybuilden. In deze periode nam ze onder andere twee keer deel aan Ms. Olympia en hierin werd ze één keer dertiende en één keer vijftiende. Uiteindelijk besloot Mes zich terug te trekken uit de bodybuild wereld in een tijd dat bodybuilding onder vrouwen steeds meer negatief in het nieuws kwam vanwege het gebruik van anabole steroïden.

Blessures preventie en herstel Lees meer...
Trainingschema Lees meer...
Bodybuilding supplementen Lees meer...